Sposób przygotowania:
Waniliowy ryż w polewie czekoladowej
Do mleka dodajemy cukier i wanilię. Gotujemy mleko razem z wodą. Gdy się zagotuje dodajemy ryż i gotujemy do momentu aż mleko wsiąknie w ryż. Cały czas mieszamy, aby się nie przypalił i gotujemy na małym ogniu. Następnie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Ugotowany ryż przekładamy do miseczki i polewamy czekoladą. Smacznego :)
![Waniliowy ryż w polewie czekoladowej Waniliowy ryż w polewie czekoladowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/waniliowy-ryz-w-polewie-czekoladowej-240298.jpg)
![Waniliowy ryż w polewie czekoladowej Waniliowy ryż w polewie czekoladowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/waniliowy-ryz-w-polewie-czekoladowej-240299.jpg)
![Waniliowy ryż w polewie czekoladowej Waniliowy ryż w polewie czekoladowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/waniliowy-ryz-w-polewie-czekoladowej-240300.jpg)
![Waniliowy ryż w polewie czekoladowej Waniliowy ryż w polewie czekoladowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/waniliowy-ryz-w-polewie-czekoladowej-240301.jpg)