Mega łasuch

Mega łasuch

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Wariacja na temat racuszków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowane ciasto na racuszki nakładam na patelnię i smażę z obydwu stron. Następnie posypuję cukrem pudrem i nakładam konfiturę.

Wariacja na temat racuszków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wariacja na temat racuszków

 

 

 

 

  • 1 gruszka

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

  • 1 łyżka cukru pudru

 

  • olej do smażenia

 

  • 1/4 szklanki cukru

 

Sposób przygotowania:

Wariacja na temat racuszków
Mleko gotuję, a następnie studzę. Mąkę łączę z jajkami, proszkiem do pieczenia, cukrem oraz ostudzonym mlekiem. Do ciasta wkrajam obrane jabłko i gruszkę, po czym wstawiam do lodówki na 10 minut. Ciasto nakładam za pomocą łyżki i smażę na oleju. Racuszki smażę z obydwu stron, aż będą miały złocisto – rumiany kolor. Na usmażone racuszki sypię cukier puder i nakładam konfiturę z żurawin.
Wariacja na temat racuszków
Mleko wlewam do garnka, gotuję, a następnie studzę.
Wariacja na temat racuszków
Mąkę łączę z jajkami, proszkiem do pieczenia, cukrem oraz mlekiem. Następnie wkrajam jabłko i gruszkę i wstawiam do lodówki na 10 minut.
Wariacja na temat racuszków
Ciasto nakładam za pomocą łyżki i smażę na oleju.
Wariacja na temat racuszków
Racuszki smażę z obydwu stron na złocisty kolor.