wariacje na temat syropu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

przepis angielski i japoński i co mi wyszło....

wariacje na temat syropu

Składniki:

wariacje na temat syropu

 

 

  • syrop: 220 g cukru

 

 

  • syrop: 60 g cukru

 

  • 1 łyżka wody
  • słodkie ziemniaki obrane pokrojone

Sposób przygotowania:

wariacje na temat syropu
Syrop angielski ma więcej składników. Rozpuszczamy cukier w wodzie na małym gazie, dodajemy ocet i masło,mieszamy. Syrop jest gotowy gdy wlejemy trochę do zimnej wody zaraz twardnieje. Nabite na patyczki jabłka macza się w tym syropie i odstawia do zastygnięcia..... W przepisie japońskim smażymy pokrojony ziemniak na gębokim oleju a następnie wrzucamy do syropu aby kawałki się nim pokryły.Posypujemy trochę sezamem. Ja użyłam tego syropu do zrobienia fig.Pokryte syropem zamoczyłam jeszcze w czarnej czakoladzie.Zdjęcie na forum