Sposób przygotowania:
Warkocze z kurczaka z salsą pomidorową
Pierś z kurczaka myjemy i obieramy z błonek. Następnie przekrawamy ją w poprzek na cienkie plastry, które kroimy na szersze paski. Każdy pasek lekko rozgniatamy dłonią bądź tłuczkiem do mięsa. Pasek przekrawany na trzy kolejne paski tak aby się nie rozdzieliły. Z trzech pasków zaplatamy warkocz. Każdy zapleciony warkocz doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz chilli. Kilka pomidorków suszonych kroimy w kosteczkę. Warkocze smażymy z każdej strony na łyżce oleju z pomidorków wraz z pokrojonymi pomidorami. Po ok. 8-10 minutach wykładamy warkocze na talerzyk a na patelnię dodajemy 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego i smażymy 2 minuty. Salsę doprawiamy słodką papryką do smaku. Na talerzu układamy liść sałaty, na liściu po 3 warkocze kurczakowe, a obok wykładamy trochę salsy. Smacznego!
marietta
Pyza
-Natka-
W moim przepisie salsa to podsmażone suszone pomidory na łyżce oleju (zalewy) z nich z dodatkiem koncentratu i papryki słodkiej. W przepisie jest dokładnie napisane co i jak.