Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka makaronowa z łososiem i awokado
Awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę. Wyjmujemy miąższ ze skórki i kroimy w kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Łososia kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o małych oczkach. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Wszystkie składniki dzielimy na 2 równe części i układamy warstwami w pucharkach :
makaron, łosoś, awokado, cebula, jajka, jogurt, szczypiorek. Każdą warstwę lekko oprószamy solą i pieprzem.
Jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o małych oczkach. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Wszystkie składniki dzielimy na 2 równe części i układamy warstwami w pucharkach :
makaron, łosoś, awokado, cebula, jajka, jogurt, szczypiorek. Każdą warstwę lekko oprószamy solą i pieprzem.