Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Układamy na dnie szklanego naczynia.
Kukurydze odsądzamy z zalewy i wysypujemy równomiernie na makaron.
Tuńczyka odsączamy i umieszczamy jako kolejna warstwę na kukurydzy. Na tuńczyku układamy równa warstwę rukoli.
Mozzarellę kroimy w kostkę i układamy na rukoli.
Przygotowujemy sos czosnkowy: Jogurt grecki, majonez, sos sałatkowy i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy. Powstały sos wylewamy równomiernie na mozzarelli.
Całość posypujemy kolejną warstwę rukoli.
Nakładamy sięgając łyżką do dna naczynia i zabierając wszystkie warstwy sałatki.
Kukurydze odsądzamy z zalewy i wysypujemy równomiernie na makaron.
Tuńczyka odsączamy i umieszczamy jako kolejna warstwę na kukurydzy. Na tuńczyku układamy równa warstwę rukoli.
Mozzarellę kroimy w kostkę i układamy na rukoli.
Przygotowujemy sos czosnkowy: Jogurt grecki, majonez, sos sałatkowy i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy. Powstały sos wylewamy równomiernie na mozzarelli.
Całość posypujemy kolejną warstwę rukoli.
Nakładamy sięgając łyżką do dna naczynia i zabierając wszystkie warstwy sałatki.