Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z piersią kurczaka i serem
Ugotowaną i ostudzoną pierś z kurczaka drobno kroimy. Paprykę myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy w kosteczkę. Odsączamy ogórki i kukurydzę na sitku. Ogórki kroimy w plasterki. Ser żółty drobno kroimy.
Układamy warstwowo w szklanej misce: pierś z kurczaka, kukurydzę, paprykę czerwoną, ogórki oraz ser żółty.
Sos:
W miseczce łączymy jogurt naturalny z majonezem i przyprawami, mieszamy. Przekładamy sos na ser żółty.
Na górze posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Układamy warstwowo w szklanej misce: pierś z kurczaka, kukurydzę, paprykę czerwoną, ogórki oraz ser żółty.
Sos:
W miseczce łączymy jogurt naturalny z majonezem i przyprawami, mieszamy. Przekładamy sos na ser żółty.
Na górze posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.