Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z kurczakiem i młodą kapustą
Kapustę drobno szatkujemy. Układamy na dnie kieliszków. Kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwę z oliwek z masłem. Doprawiamy przyprawą gyros. Kurczaka nakładamy na warstwie kapusty. Ogórki i pomidory kroimy w kostkę. Układamy na mięsie.
Z jogurtu greckiego i sosu sałatkowego przygotowujemy dresing. Nakładamy na pomidory. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Posypujemy wierzch sałatki. Dekorujemy listkiem zieleniny.
Z jogurtu greckiego i sosu sałatkowego przygotowujemy dresing. Nakładamy na pomidory. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Posypujemy wierzch sałatki. Dekorujemy listkiem zieleniny.
zbysiowa