Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Sałatka warstwowa z prażonymi migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i efektowna sałatka warstwowa.Idealna na różne rodzinne przyjęcia. Jest lekka,kolorowa a do tego bardzo smaczna.

Sałatka warstwowa z prażonymi migdałami

Składniki:

Sałatka warstwowa z prażonymi migdałami

 

  • 50 -60 dag piersi z kurczaka
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 op. sera feta
  • 1 mały słoiczek gęstego majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 op. płatków migdałowych
  • dodatkowo:
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka vegety

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z prażonymi migdałami
Filet z kurczaka umyć,osuszyć. Pokroić w kostkę. Posypać vegetą, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć kurczaka na złoto. Następnie ostudzić. Ułożyć na dnie szklanego naczynia.

Pomidorki umyć, osuszyć. Przekroić na pół. Ułożyć pomidorki na kurczaku.

Ser feta pokroić w kostkę. Rozłożyć na pomidorkach.

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem polać ser feta.

Płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej suchej patelni na złoto. Studzimy.

Płatkami posypujemy wierzch sałatki.