Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z prażonymi migdałami
Filet z kurczaka umyć,osuszyć. Pokroić w kostkę. Posypać vegetą, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć kurczaka na złoto. Następnie ostudzić. Ułożyć na dnie szklanego naczynia.
Pomidorki umyć, osuszyć. Przekroić na pół. Ułożyć pomidorki na kurczaku.
Ser feta pokroić w kostkę. Rozłożyć na pomidorkach.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem polać ser feta.
Płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej suchej patelni na złoto. Studzimy.
Płatkami posypujemy wierzch sałatki.
Pomidorki umyć, osuszyć. Przekroić na pół. Ułożyć pomidorki na kurczaku.
Ser feta pokroić w kostkę. Rozłożyć na pomidorkach.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem polać ser feta.
Płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej suchej patelni na złoto. Studzimy.
Płatkami posypujemy wierzch sałatki.