Sposób przygotowania:
Warstwowa z kurczakiem.
Kapustę drobno szatkujemy. Fasolkę oraz kukurydze odcedzamy z zalewy. ogórki wraz ze skórką kroimy w kostkę. Mięso pokrojone w grubsze kawalki smażymy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem przyprawy gyros.
Na dnie szklanego naczynia układamy warstwe kapusty, następnie dodajemy troche fasoli, kukurydzy, ogórków i usmażonego mięsa, a na to cienką warswtę kapusty - polewamy ketchupem i kładziemy w kilku miejscach kilka łyżeczek majonezu. Obwicie doprawiamy swieżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Kolejne warstwy robimy analogicznie do pierwszej, na przemian układamy warstwy i dodajemy majonez z ketchupem.
na ostatnią warstwę układamy kapustę, kawałki miesa i dekorujemy w dowolny sposób majonezem i ketchupem.
Na dnie szklanego naczynia układamy warstwe kapusty, następnie dodajemy troche fasoli, kukurydzy, ogórków i usmażonego mięsa, a na to cienką warswtę kapusty - polewamy ketchupem i kładziemy w kilku miejscach kilka łyżeczek majonezu. Obwicie doprawiamy swieżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Kolejne warstwy robimy analogicznie do pierwszej, na przemian układamy warstwy i dodajemy majonez z ketchupem.
na ostatnią warstwę układamy kapustę, kawałki miesa i dekorujemy w dowolny sposób majonezem i ketchupem.