Sposób przygotowania:
Sałatka z gotowanym kurczakiem i kaszą pęczak
Pierś z kurczaka gotujemy przez 30-40 minut w niewielkiej ilości wody (tylko tyle, żeby mięso było przykryte) z dodatkiem soli ziela angielskiego i liścia laurowego.
Następnie zostawiamy mięso do wystudzenia i kroimy je w kostkę.
Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
Groszek i seler konserwowy odsączamy z zalewy.
Sałatę kroimy w paski, pomidora w grubą kostkę.
Łączymy wszystkie składniki.
Do słoiczka wlewamy ocet i oliwę, dodajemy zioła oraz musztardę. Zakręcamy i potrząsamy energicznie słoikiem, do momentu, aż składniki połączą się w jednolity sos.
Polewamy sałatkę i przyprawiamy ją pieprzem.
Następnie zostawiamy mięso do wystudzenia i kroimy je w kostkę.
Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
Groszek i seler konserwowy odsączamy z zalewy.
Sałatę kroimy w paski, pomidora w grubą kostkę.
Łączymy wszystkie składniki.
Do słoiczka wlewamy ocet i oliwę, dodajemy zioła oraz musztardę. Zakręcamy i potrząsamy energicznie słoikiem, do momentu, aż składniki połączą się w jednolity sos.
Polewamy sałatkę i przyprawiamy ją pieprzem.