Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z pieczonym kurczakiem i awokado
Pierś z kurczaka oprószamy papryką słodką oraz solą, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25-30 minut. Na 10 minut przed końcem rozchylamy folię, by mięso się przyrumieniło. Następnie je kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko, a następnie przekładamy do dużej miski.
Dodajemy kukurydzę oraz fasolę odsączoną z zalewy.
Pomidorki kroimy na połówki, paprykę w małą kostkę.
Awokado kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki.
Do słoiczka wrzucamy wszystkie składniki na sos, zakręcamy i energicznie nim potrząsamy, aż dobrze się ze sobą połączą. Dodajemy sos do sałatki i przyprawiamy do smaku pieprzem.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko, a następnie przekładamy do dużej miski.
Dodajemy kukurydzę oraz fasolę odsączoną z zalewy.
Pomidorki kroimy na połówki, paprykę w małą kostkę.
Awokado kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki.
Do słoiczka wrzucamy wszystkie składniki na sos, zakręcamy i energicznie nim potrząsamy, aż dobrze się ze sobą połączą. Dodajemy sos do sałatki i przyprawiamy do smaku pieprzem.