IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Warzywna pasta z tuńczykiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Doskonała (nie tylko) na śniadanie

Warzywna pasta z tuńczykiem

Składniki:

Warzywna pasta z tuńczykiem

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 10 dkg marchewki
  • 10 dkg pietruszki
  • 5 dkg korzenia selera
  • 6 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 5 dkg kiszonych ogórków
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Warzywna pasta z tuńczykiem
Marchewkę, pietruszkę i seler ugotować (mogą być jarzyny z rosołu). Jajka ugotować na twardo. Kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka włożyć do blendera, zmiksować. Tak samo postąpić z pozostałymi składnikami (oprócz tuńczyka i kukurydzy). Do pasty dodać kukurydzę, tuńczyka z olejem, majonez, musztardę i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!