jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Wegański koktajl truskawkowo-kokosowy.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To bardzo smaczny koktail truskawkowy z delikatną nuta kokosu

Wegański koktajl truskawkowo-kokosowy.

Składniki:

Wegański koktajl truskawkowo-kokosowy.

 

  • 2 szklanki mleka sojowego
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • 2 szklanki mrożonych truskawek
  • cukier trzcinowy do smaku
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wegański koktajl truskawkowo-kokosowy.
Truskawki odstawiamy na pół godziny, by lekko się odmroziły. Zalewamy je mlekiem sojowym, mlekiem kokosowym - miksujemy wszystko na gładko za pomocą blendera. Dodajemy cukier w takiej ilości jak lubisz słodkie.Miksujemy ponownie, by cukier się rozpuścił. Wlewamy koktajl do kieliszków do szampana, posypujemy górę wiórkami. Pijemy od razu dopóki jest lekko chłodny.