Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Wieprzowe Szaszłyki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szaszłyki są bardzo dobre

Wieprzowe Szaszłyki

Składniki:

Wieprzowe Szaszłyki

 

  • 1 kg chudego mięsa wieprzowego (najlepiej szynki)
  • 5 ogórków konserwowych
  • pół słoika papryki konserwowej
  • 4 cebule
  • przyprawa do szaszłyków
  • jarzynka Winiary

Sposób przygotowania:

Wieprzowe Szaszłyki
Wieprzowinędokładnie umyj, osusz, pokroj w kostkę. Posyp łyżką jarzynki, łyżką przyprawy do szaszłyków. Wymieszaj, przykryj, wstaw na 2 godziny do lodówki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Ogórki pokroj na plasterki, a paprykę w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso i warzywa.Szaszłyki owiń folią aluminiowią, ułóż na ruszcie , grilluj ok.20 minut.