Sposób przygotowania:
wieżyczkiBiszkoptowePrzekladaneOwocami
jajka rozbij oddziel żółtka od białek żółtka utrzyj z 2-3łyżkami słodziku oraz skórką z cytryny białka ubij na sztywno razem ze szczypta soli. make przesiej z proszkiem do pieczenia.Do utartych żółtek malymi porcjami dodawaj piane z białek oraz mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszaj łyzką ciasto rozsmaruj na spodzie plaskiej blachy wylozonej pergaminem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni piecz 15 minut gdy biszkoptowy placek ostygnie wytnij z iego 18 niewielkich krazków serek utrzyj z pozostalym słodzikiem oraz śmietaną krążki ciasta składaj po trzy przekladając opłuanymi i osuszonymi owocami oraz serkiem gotowe ciastka udekoruj listkami miety lub melisy podawaj od razu po przygotowaniu
caroline1983
caroline1983