Sposób przygotowania:
Ciasto ,,Corn flakes''
1.Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę,następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.Następnie dodajemy ocet i dokładnie ubijamy.Na koniec wsypujemy płatki kukurydziane i mieszamy. 2.Ciasto przekładamy do dwóch blaszek o wymiarach 24 cm x 35 cm ,wyłożonych papierem do pieczenia.pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 170 stopni.Placki powinny być zrumienione i chrupiące.Upieczone placki studzimy. 3.Żółtka dokładnie miksujemy z mąką,cukrem waniliowym i pół szklanki mleka.Pozostałe mleko zagotowujemy,wlewamy zmiksowane żółtka i gotujemy mieszając do zgęstnienia.Studzimy. 4.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem ( do smaku) na puszystą masę.Następnie stopniowo dodajemy przestudzoną masę żółtkową.Dokładnie ucieramy. 5.Kremem przekładamy ostudzone placki. 6.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie miksujemy.Śmietanę wykładamy na ciasto.Ciasto odstawiamy do lodówki do stężenia. 7.Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dekorujemy nią ciasto.