Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Wino babuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kwiatki przebrać, włożyć do niewielkiego gąsiorka, i zalać wodą przygotowaną z 1 kg cukru.

Wino babuni

Składniki:

Wino babuni

 

  • 250 kwiatów mniszka
  • 1 kg cukru
  • drożdże winiarskie (najlepsza malaga)

 

Sposób przygotowania:

Wino babuni
Kwiatki przebrać, włożyć do niewielkiego gąsiorka, i zalać wodą przygotowaną z 1 kg cukru. Dodać drożdże, zakorkować i pozostawić w ciemnym miejscu na 2 tygodnie. Kiedy kwiatki opadną na dno, zlać wino znad osadu do buteleczek.
Smakuje znakomicie.
Smacznego!