jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Wino różane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To wino z płatkami róży o bardzo delikatnym różanym aromacie.

Wino różane.

Składniki:

Wino różane.

 

  • 0,5 litra wina ryżowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki spirytusu (niekoniecznie jeśli wino jest bardzo mocne)
  • płatki z 1 dużej róży pachnącej

 

 

Sposób przygotowania:

Wino różane.
Sklarowane wino różane wlewamy do butelki, dodajemy spirytus i sok z cytryny.Z płatków róży odrywamy białe końcówki i dodajemy do butelki.Odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce na 2 miesiące.Po tym czasie przecedzamy przez sito.Przelewamy do karafki na wino lub butelki.