Sposób przygotowania:
Wiosenna przekąska z rzodkiewki
1. Rzodkiewkę opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Odciąć nać, zostawiając po kawałku zielonych pędów. Każdą rzodkiewkę przeciąć na 2/3 wysokości.
2. Czosnek obrać przepuścić przez praskę.
3. Ser wymieszać z czosnkiem, oliwą i jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Na rzodkiewki założyć po grubej warstwie twarogu. Każdą przykryć "czapeczką" z zielonymi pędami. Ułożyć na półmisku.
2. Czosnek obrać przepuścić przez praskę.
3. Ser wymieszać z czosnkiem, oliwą i jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Na rzodkiewki założyć po grubej warstwie twarogu. Każdą przykryć "czapeczką" z zielonymi pędami. Ułożyć na półmisku.
haniakson
mniammm