mniammm

mniammm

Kucharz
[Przepisów: 14]

Wiosenna przekąska z rzodkiewki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Niskokaloryczna przekąska z rzodkiewki

Wiosenna przekąska z rzodkiewki

Składniki:

Wiosenna przekąska z rzodkiewki

 

  • pęczek rzodkiewki,
  • 2 łyżki zmielonego twarogu,
  • ząbek czosnku,
  • łyżka oliwy,
  • 1 - 2 łyżeczki naturalnego jogurtu,
  • sól, pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna przekąska z rzodkiewki
1. Rzodkiewkę opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Odciąć nać, zostawiając po kawałku zielonych pędów. Każdą rzodkiewkę przeciąć na 2/3 wysokości.
2. Czosnek obrać przepuścić przez praskę.
3. Ser wymieszać z czosnkiem, oliwą i jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Na rzodkiewki założyć po grubej warstwie twarogu. Każdą przykryć "czapeczką" z zielonymi pędami. Ułożyć na półmisku.