Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka
Pomidora sparzyć, obrać i pokroić w średnią kostkę. Ogórka obrać i również pokroić w kostkę. Rzodkiewki nie obieramy, tylko od razu kroimy na mniejsze kawałki.
Szczypiorek opłukać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę (chyba, że ktoś lubi intensywny smak cebuli. Wtedy można pokroić w piórka).
Ser kroimy lub kruszymy. Może się rozpadać. najważniejsze, by podzielić na kawałki. Całość wrzucamy do miski. Posypujemy solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Delikatnie polać oliwą. Całość wymieszać i na chwilę odstawić, by smaki się przegryzły.
Szczypiorek opłukać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę (chyba, że ktoś lubi intensywny smak cebuli. Wtedy można pokroić w piórka).
Ser kroimy lub kruszymy. Może się rozpadać. najważniejsze, by podzielić na kawałki. Całość wrzucamy do miski. Posypujemy solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Delikatnie polać oliwą. Całość wymieszać i na chwilę odstawić, by smaki się przegryzły.