Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Wiosenna sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 12

Składniki sałatki w większości znalezione już w ogródku. Można je jednak kupić. Doskonale smakuje z potrawami z grilla.

Wiosenna sałatka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna sałatka

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka
Pomidora sparzyć, obrać i pokroić w średnią kostkę. Ogórka obrać i również pokroić w kostkę. Rzodkiewki nie obieramy, tylko od razu kroimy na mniejsze kawałki.

Szczypiorek opłukać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę (chyba, że ktoś lubi intensywny smak cebuli. Wtedy można pokroić w piórka).

Ser kroimy lub kruszymy. Może się rozpadać. najważniejsze, by podzielić na kawałki. Całość wrzucamy do miski. Posypujemy solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Delikatnie polać oliwą. Całość wymieszać i na chwilę odstawić, by smaki się przegryzły. 
Wiosenna sałatka
Pomidory po obraniu kroimy w niezbyt drobną kostkę
Wiosenna sałatka
Szczypiorek należy opłukać i najlepiej posiekać drobno
Wiosenna sałatka
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy na średniej wielkości kostkę
Wiosenna sałatka
Rzodkiewkę wystarczy pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko zależy od wielkości warzywa