smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Wiosenna sałatka warstwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna, szybka sałatka wiosenna, warstwowa. Pięknie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje. Polecam.

Wiosenna sałatka warstwowa

Składniki:

Wiosenna sałatka warstwowa

 

  • 2 garście roszponki
  • 3 jajka
  • 100 g sera feta
  • 1 długi ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka warstwowa
Przygotowanie sałatki i jej warstwy:

Pierwsza warstwa,roszponkę umyć osuszyć i ułożyć na dnie szklanego naczynia, druga warstwa to pokrojona w plasterki rzodkiewka, trzecią, wykładamy połowę porcji majonezu, czwarta, ogórka obieramy i kroimy w dużą kostkę, piąta, serek feta pokroić w kosteczkę, szósta, smarujemy warstwę drugą połową majonezu, siódma, jajko ugotowane oskubać i pokroić w dużą kostkę i ostatnia warstwa to posiekana natka pietruszki. Smacznego.