Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z nutą truskawek
Sałatę płuczemy i osuszamy. Liście szarpiemy na mniejsze kawałki, wkładamy do szklaneczek (wypełniamy do około 3/4 ich wysokości), następnie nakładamy po 100 g serka wiejskiego.
Pomidora myjemy i kroimy w większą kostkę, przekładamy na serek. Na wierzch układamy plasterki truskawki, posypujemy szczypiorkiem.
Szklaneczki dekorujemy całą naciętą truskawką.
Pomidora myjemy i kroimy w większą kostkę, przekładamy na serek. Na wierzch układamy plasterki truskawki, posypujemy szczypiorkiem.
Szklaneczki dekorujemy całą naciętą truskawką.
![Wiosenna sałatka z nutą truskawek Wiosenna sałatka z nutą truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-salatka-z-nuta-truskawek-348760.jpg)
![Wiosenna sałatka z nutą truskawek Wiosenna sałatka z nutą truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-salatka-z-nuta-truskawek-348761.jpg)
![Wiosenna sałatka z nutą truskawek Wiosenna sałatka z nutą truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-salatka-z-nuta-truskawek-348762.jpg)