Sposób przygotowania:
Roszponka z pomidorem i kaszą kuskus
Umytą i odwirowaną roszponkę rozłożyć na głębokim naczyniu. Kuskus zalać gorącą wodą, przykryć i odstawić. Można odrobinę posolić. Kaszy nie trzeba gotować, w miarę upływu czasu wchłonie całą wodę i będzie gotowa do jedzenia.
Wystudzoną kaszę delikatnie przemieszać, aby ziarenka się rozdzieliły. Wyłożyć na roszponkę razem z pokrojonym w kostkę pomidorem, serem i awokado.
Skropić sokiem z cytryny, oliwą i oprószyć świeżo mielonym pieprzem czarnym. Smacznego :)
Wystudzoną kaszę delikatnie przemieszać, aby ziarenka się rozdzieliły. Wyłożyć na roszponkę razem z pokrojonym w kostkę pomidorem, serem i awokado.
Skropić sokiem z cytryny, oliwą i oprószyć świeżo mielonym pieprzem czarnym. Smacznego :)