agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Wiosenna sałatka z truskawką, szynką i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna sałatka na śniadanie lub kolację. Roszponka świetnie komponuje się z truskawkami i mozzarellą.

Wiosenna sałatka z truskawką, szynką i mozzarellą

Składniki:

Wiosenna sałatka z truskawką, szynką i mozzarellą

 

  • 1 opakowanie miksu sałat z roszponką,
  • 15 dag truskawek,
  • 1 kulka mozzarelli,
  • 1 mały zielony ogórek,
  • 5 rzodkiewek,
  • 15 dag gotowanej szynki,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1,5 łyżeczki czubricy zielonej

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z truskawką, szynką i mozzarellą
Miks sałat płuczemy, osuszamy i układamy na talerzu. Ogórka obieramy kroimy w kostkę. Szynkę gotowaną kroimy w paski. 

Rzodkiewkę płuczemy i kroimy w plasterki. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy. Truskawki płuczemy i kroimy w cząstki. 

Wszystkie składniki układamy na talerzu z sałatą. W osobnej miseczce mieszamy olej z czubricą, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.