Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z truskawką, szynką i mozzarellą
Miks sałat płuczemy, osuszamy i układamy na talerzu. Ogórka obieramy kroimy w kostkę. Szynkę gotowaną kroimy w paski.
Rzodkiewkę płuczemy i kroimy w plasterki. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy. Truskawki płuczemy i kroimy w cząstki.
Wszystkie składniki układamy na talerzu z sałatą. W osobnej miseczce mieszamy olej z czubricą, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.
Rzodkiewkę płuczemy i kroimy w plasterki. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy. Truskawki płuczemy i kroimy w cząstki.
Wszystkie składniki układamy na talerzu z sałatą. W osobnej miseczce mieszamy olej z czubricą, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.