Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa
Wszystkie owoce dokładnie myjemy.
Śliwkę pozbawiamy pestki i kroimy w kostkę. Truskawki szypułkujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy tak jak śliwkę. Osuszoną gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Jeśli to konieczne obieramy ją ze skórki.
Winogron przecinamy na pół. Banana tniemy na plasterki a te na ćwiartki. Pomarańcza obieramy ze skórki filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Tak przygotowane owoce przekładamy do miski i ostrożnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Śliwkę pozbawiamy pestki i kroimy w kostkę. Truskawki szypułkujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy tak jak śliwkę. Osuszoną gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Jeśli to konieczne obieramy ją ze skórki.
Winogron przecinamy na pół. Banana tniemy na plasterki a te na ćwiartki. Pomarańcza obieramy ze skórki filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Tak przygotowane owoce przekładamy do miski i ostrożnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.