Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Wiosenna surówka z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczna wiosenna surówka jako dodatek do dań mięsnych i nie tylko

Wiosenna surówka z kapusty

Składniki:

Wiosenna surówka z kapusty

 

  • 2 pęczki rzodkiewki,
  • 1 mała cukinia,
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • ocet jabłkowy
  • cukier
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka z kapusty
Cukinię , rzodkiewkę i paprykę dokładnie umyć i pokroić w kosteczkę. Opłukaną kapustę poszatkować .Zieleninę opłukać i posiekać. Wszystkie warzywa skropić oliwą i octem.doprawić przyprawami do smaku(solą,pieprzem,cukrem).