Sposób przygotowania:
Wiosenna zupka z chrupiącą wkładką
Przekąska nie zawsze musi ujść na sucho;) Są dni, że marzymy o wiosennej kolorowej zupce. Pachnącej zielonym koperkiem i kuszącej optymistycznym pomarańczem marchewki. Do tego jeśli coś niecoś chrupie robi się jeszcze przyjemniej… Przygotowujemy litr bulionu – dwie duże marchewki ścieramy na grubej tarce. Wrzucamy do gorącego bulionu. Dwa serki topione miksujemy w małej ilości wody. Dodajemy do garnka jak już marchewka nabiera miękkości. Zupkę doprawiamy, pieprzem, solą i dorzucamy sporo cudownie pachnącego koperku. Na wafelki Good Food kładziemy plasterek serka żółtego – wkładamy do piekarnika na taką chwile by serek się roztopił. Do talerza wlewamy parującą zupę i na wierz kładziemy jeden wafelek. Smacznego!