Avatea

Avatea

Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wiosenna zupka z chrupiącą wkładką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąska nie zawsze musi ujść na sucho;) Są dni, że marzymy o wiosennej kolorowej zupce. Coś ciepłego i pożywnego:)

Wiosenna  zupka z chrupiącą wkładką

Składniki:

Wiosenna zupka z chrupiącą wkładką

 

  • Litr bulionu warzywnego
  • 2 serki topione śmietankowe
  • Kilka Wafelków Extra Cienkich Good Food kukurydzianych
  • Koperek
  • 2 wielkie marchewki

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupka z chrupiącą wkładką
Przekąska nie zawsze musi ujść na sucho;) Są dni, że marzymy o wiosennej kolorowej zupce. Pachnącej zielonym koperkiem i kuszącej optymistycznym pomarańczem marchewki. Do tego jeśli coś niecoś chrupie robi się jeszcze przyjemniej… Przygotowujemy litr bulionu – dwie duże marchewki ścieramy na grubej tarce. Wrzucamy do gorącego bulionu. Dwa serki topione miksujemy w małej ilości wody. Dodajemy do garnka jak już marchewka nabiera miękkości. Zupkę doprawiamy, pieprzem, solą i dorzucamy sporo cudownie pachnącego koperku. Na wafelki Good Food kładziemy plasterek serka żółtego – wkładamy do piekarnika na taką chwile by serek się roztopił. Do talerza wlewamy parującą zupę i na wierz kładziemy jeden wafelek. Smacznego!