Sposób przygotowania:
Zupa z selera naciowego z ryżem
W garnku rozpuszczamy masło i przesmażmy przez 5 minut pokrojony w plasterki seler. Kiedy seler się zeszkli i delikatnie zmięknie, dodajemy do niego liście laurowe, ziele angielskie i posiekaną natkę pietruszki , zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem 15 minut.
Po tym czasie wsypujemy opłukany na sicie ryż, przykrywamy i gotujemy zupę do miękkości ryżu tj. jakieś 15-20 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, serwujemy gorącą ( można posypać startym parmezanem ), smacznego ; )
Po tym czasie wsypujemy opłukany na sicie ryż, przykrywamy i gotujemy zupę do miękkości ryżu tj. jakieś 15-20 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, serwujemy gorącą ( można posypać startym parmezanem ), smacznego ; )
Magdalena88
Klaudyncia
Igraszki Losu