Sposób przygotowania:
Zupa krem z brukselki
Cebulę i pora obrać i pokroić. Wrzucić do garnka z masłem klarowanym i lekko przesmażyć.
Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, umyć, pokroić na 4, wrzucić do garnka, wlać wodę i dodać przyprawę warzywną. Wsypać kaszę jaglaną i gotować do miękkości brukselki. Do garnka wlać śmietankę, zmiksować zupę na krem.
Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, gałką muszkatołową (użyłam świeżo tartej). Zagotować. Zupę rozlać do miseczek, posypać grzankami i natką, od razu podawać.
Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, umyć, pokroić na 4, wrzucić do garnka, wlać wodę i dodać przyprawę warzywną. Wsypać kaszę jaglaną i gotować do miękkości brukselki. Do garnka wlać śmietankę, zmiksować zupę na krem.
Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, gałką muszkatołową (użyłam świeżo tartej). Zagotować. Zupę rozlać do miseczek, posypać grzankami i natką, od razu podawać.
Marika-
Magdalena88