Sposób przygotowania:
Zupa krem z selera z ziemniaczanymi talarkamiZupa krem 1
Seler obieramy ze skórki. Następnie kroimy w cienkie plastry.
Zupa krem 2
Marchew także obieramy ze skórki. Za pomocą noża kroimy w cienkie plasterki.
Zupa krem 3
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy do czasu aż się ładnie zrumieni.
Zupa krem 4
Wszystkie warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Miksujemy przy pomocy blendera. Dodajemy ketchup. Doprawiamy przyprawami.
Zupa krem 5
Boczek kroimy w kostkę. Ziemniaki w talarki. Podsmażamy na złoty kolor.
Zupa krem 6
Zupę nalewamy do talerzy. Wykładamy ziemniaki z boczkiem. Posypujemy startym na tarce żółtym serem.