Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Zupa chrzanowa z jajkiem poszetowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Kremowa i lekka zupa chrzanowa podana z jajkiem w koszulce i plastrem chrupiącego bekonu. Polecam wszystkim miłośnikom chrzanu.

Zupa chrzanowa z jajkiem poszetowym

Składniki:

Zupa chrzanowa z jajkiem poszetowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa chrzanowa z jajkiem poszetowym
Do garnka włóż obrane i umyte ziemniaki oraz korzeń pietruszki i selera, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalej wywarem i gotuj aż do momentu kiedy warzywa zmiękną, wtedy wyjmij zbędne już przyprawy a samą zupę zmiksuj dokładnie blenderem, na koniec dodaj śmietankę i chrzan.

Gotową zupę dopraw solą, pieprzem, octem jabłkowym i gałką muszkatołową i podawaj z jajkiem poszetowym oraz chrupiącym bekonem.

Tagi:

wielkanoc zupa