Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Włoska sałatka Ewci

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetna włoska sałatka dla każdego można zmieniać przepis

Włoska sałatka Ewci

Składniki:

Włoska sałatka Ewci

 

  • 4l wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 40 dag białych i zielonych świderków(możesz użyć normalnego makaronu)
  • 1 kg pomidorów
  • 50 dag zimnej pieczeni cielęcej
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 pęczki bazylii
  • 8 łyżek majonezu
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • po 1 łyżeczce soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Włoska sałatka Ewci
zagotować wodę z solą makaron gotować około 9 minut powinien być "al dente" makaron przełożyć do sita i zahartować zimną wodą pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę pieczeń cielęcą pokroić także w kostkę i wymieszać z kaparami pomidorami i makaronem bazylię pokroić w paseczki odłożyć kilka listków do ozdoby majonez wymieszać z jogurtem solą pieprzem i pokrojoną bazylią sałatkę wymieszać z sosem i przed podaniem ozdobić bazylią

Tagi:

makaron kapary