Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Wloska z rawioli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Salatka dobra na kazda okazje

Wloska z rawioli

Składniki:

Wloska z rawioli

 

  • glowka salaty lodowej
  • 1/2 opakowanie rawioli z serem(moze byc tortolini)
  • 4 lodygi selera naciowego
  • peczek bazylii
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 lyzeczki czerwonego pieprzu
  • Na sos:
  • 3-4 lyzki oliwy
  • 1-2 lyzki octu balsamicznego
  • cukier
  • pieprz
  • sol

Sposób przygotowania:

Wloska z rawioli
Liscie salaty umys i rozdrobic.Oczyszczona papryke i umyte bazylie pokroic w cienkie paseczki.Ugotowac rawioli,odcedzic i ostudzic. Seler umyc i pokroic w grubsze palsterki.Wszystkie skladniki wymieszac.Oliwe polaczyc z octem,doprawic cukrem,sola oraz pieprzem.Salatke obficie skropic sosem.Po wylozeniu salatki na talerze posypac czerwonym pieprzem

Tagi:

sery sosy ser