Sposób przygotowania:
Wódka limonkowo-imbirowa
Limonkę sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy dokładnie białe albedo. Limonkę kroimy na cząstki i przekładamy je do słoika. Do limonki dodajemy plasterki imbiru i zalewamy je spirytusem. Słoik zakręcamy i odstawiamy na minimum 24 godziny (max 3 dni ).
Wodę zagotowujemy z cukrem, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Limonkę i imbir zalany spirytusem odcedzamy, płyn wlewamy z powrotem do słoika lub 0,5 litrowej butelki. Do płynu wlewamy wystudzoną wodę z cukrem – mieszamy, zakręcamy i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin do przegryzienia i schłodzenia.
Podajemy schłodzoną, na zdrowie :)
Wodę zagotowujemy z cukrem, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Limonkę i imbir zalany spirytusem odcedzamy, płyn wlewamy z powrotem do słoika lub 0,5 litrowej butelki. Do płynu wlewamy wystudzoną wodę z cukrem – mieszamy, zakręcamy i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin do przegryzienia i schłodzenia.
Podajemy schłodzoną, na zdrowie :)