Sposób przygotowania:
Jajka sadzone na rydzach
Rydze starannie oczyszczamy – kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nim pokrojone rydze – około 5 minut.
Po środku grzybów robimy 2 wgłębienia w które wbijamy jajka. Oprószamy grzyby i jajka solą i pieprzem, dolewamy kieliszek wody i przykrywamy patelnie.
Smażymy jajka około 2-3 minut lub do momentu kiedy białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne. Usmażone jajka serwujemy od razu posypane posiekanym szczypiorkiem z chrupiącą bagietką.
Smacznego
Po środku grzybów robimy 2 wgłębienia w które wbijamy jajka. Oprószamy grzyby i jajka solą i pieprzem, dolewamy kieliszek wody i przykrywamy patelnie.
Smażymy jajka około 2-3 minut lub do momentu kiedy białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne. Usmażone jajka serwujemy od razu posypane posiekanym szczypiorkiem z chrupiącą bagietką.
Smacznego
SylaUla