Sposób przygotowania:
Świąteczna wódka z żurawiną i przyprawami korzenny
Wodę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej cukier – studzimy. Wystudzoną wodę z cukrem mieszamy z wódką.
Do butelki wkładamy laskę wanilii, korę cynamonu, goździki i imbir. Następnie dodajemy skórki z pomarańczy i cytryny (bez białego albedo ) o opłukaną wcześniej żurawinę – wszystko zalewamy wódką i odstawiamy na 12 godzin.
Po tym czasie wódka jest już gotowa do spożycia, ale im dłużej postoi tym nabierze ciekawszego smaku :)
Do butelki wkładamy laskę wanilii, korę cynamonu, goździki i imbir. Następnie dodajemy skórki z pomarańczy i cytryny (bez białego albedo ) o opłukaną wcześniej żurawinę – wszystko zalewamy wódką i odstawiamy na 12 godzin.
Po tym czasie wódka jest już gotowa do spożycia, ale im dłużej postoi tym nabierze ciekawszego smaku :)