Sposób przygotowania:
Wybuchowy deser
Zimną (najlepiej prosto z lodówki) śmietanę przelać do miski i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Ubitą z cukrem śmietanę dokładnie wymieszać z mascarpone. Śmietanowo-serową masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać nutellę i dokładnie wymieszać. Z granatu wyłuskać pestki. Bezy pokruszyć. Do szklanek rozłożyć odpowiednio: część masy z nutellą, część pestek granatu, część masy jasnej, pokruszone bezy. Na wierzchu rozłożyć resztę masy z nutelą i resztę jasnej masy. Każdą porcję posypać pozostałymi pestkami granatu. Podawać od razu po przygotowaniu.
zewa
zbysiowa
zewa
Ja też ...
Beatris
Częstujcie się wirtualnie, bo w realu niestety ten deser to już dawno wspomnienie.
zbysiowa
Wcale się nie dziwię;))