Sposób przygotowania:
Zapiekana zupa czekoladowa
ZUPA: Zagotować mleko i zdjąć z ognia, dodać posiekaną czekoladę, ponownie podgrzewać do momentu uzyskania jednolitej masy. W osobną miskę wrzucić żółtka z 2 łyżkami wody, ubić w kąpieli wodnej, ale tak, żeby woda się nie zagotowała (trzeba uzyskać piankową konsystencję) , cały czas delikatnie mieszając wrzucić żółtka do czekolady, przelać zupę do filiżanek. KOKOSANKI: Ubić białka z solą. Pod koniec dodać cukier, ale wciąż mieszając drewnianą łyżką dodawać wiórki kokosowe i cukier puder. Gdy kokosanki będą gotowe utworzyć z nich na powierzchni zupy chmurki (po jednej w filiżance). Filiżanki z zupą włożyć do rozgrzanego pieca i poczekać, aż kokosanki będą złote. Podawać z listkiem mięty bezpośrednio po wyjęciu z pieca..
edytaha