Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Zapiekanka z jajami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluseczki podawać na gorąco.

Zapiekanka z  jajami

Składniki:

Zapiekanka z jajami

 

  • Śmietana 30 dkg Żółtko 1 szt Masło 5 dkg Ser Żółty 10 dkg Sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z jajami
Jajka umyć ugotować na twardo, obrać pokrajać w grubą kostkę. Makaron ugotować odcedzić, i wymieszać z tłuszczem i pokrojonymi jajami, wyłożyć na brytfankę, wygładzić powieszchnię. żółtko wymieszać ze śmietaną, osolić i polać powieszchnię, posypać utartym uprzednio serem, wstawić do piekarnika i zapiec, w tem. 180sC ok 10-15 min.