Sposób przygotowania:
Zielona bomba
Galaretkę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Dodajemy jednak mniej wody. Dzielimy na 2 części i pozostawiamy do ostudzenia. W tym czasie dowolne okrągłe naczynie ( u mnie duży kubek ) wykładamy folią spożywczą. Ułatwi to nam późniejsze wyciąganie babki. Do środka wkładamy winogrona. Do jednej części przestudzonej galaretki dodajemy jogurt naturalny , chłodzimy kilka minut ( ma zacząć tężeć ) , po czym miksujemy na najwyższych obrotach ok. minutę. Miksowanie sprawi , że pianka nabierze puszystości. Kremową pianką zalewamy winogrona. Wkładamy do zamrażarnika i pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Gdy będziemy pewni , że pianka już jest całkowicie sztywna, zalewamy ją pozostałą galaretką. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Wyciągamy na talerzyk odwracając i delikatnie odrywając folię. Dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami. Zajadamy!