alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Żubrówka aromatyzowana jabłkiem i gruszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Tak przygotowana żubrówka smakuje nie tylko koneserom tej wódki ale również tym którzy za nią nie przepadają.Dzięki owocom ma super smakuje

Żubrówka aromatyzowana jabłkiem i gruszą

Składniki:

Żubrówka aromatyzowana jabłkiem i gruszą

 

  • jabłka 0,5 kg
  • gruszka 1 szt
  • śliwki węgierki 5 szt
  • żubrówka 0,5 l
  • cukier 10 dkg

Sposób przygotowania:

Żubrówka aromatyzowana jabłkiem i gruszą
Jabłka i gruszki obrać z skórki i usunąć gniazda nasienne.Śliwki nakłuć w kilku miejscach.Wszystkie owoce przekładamy do słoika dodajemy cukier i zalewamy żubrówką.Słoik szczelnie zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce na 3 miesiące.Po tym czasie zlać i sam płyn odstawić na miesiąc w zimne miejsce.Kiedy płyn będzie klarowny przefiltrować przez gazę lub filtr do kawy.Rozlać do butelek i szczelnie zakręcić.Najlepiej smakuje kiedy jeszcze poleżakuje z 2 miesiące.