kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka warzywna, na szybko

Zupa jarzynowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • kalafior
  • 4 marchewki
  • 2 cebule ( czerwone )
  • kostka wołowa
  • 1 pietruszka
  • 1 seler

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Do garnka wlać 3 l. wody. Warzywa umyć, pokroić i wrzucić do gotującej osolonej wody, wraz z kostką wołową.Przyprawić pieprzem do smaku. W osobnym garnku ugotować ziemniaki, gdy już będą na wpół twarde dodać do gotujących się pozostałych warzyw. Gotować do momentu uzyskania miękkich warzyw. Podawać na talerze wraz z łyżeczką śmietany.
Zupa jarzynowa
Etap 1