Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatna zupa którą robię tak przy okazji gotowania kalafiora na drugie danie.

Zupa  kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

 

  • ¼ kalafiora ugotowanego
  • ½ litra wody od gotowania kalafiora
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • maggi w płynie ( lub inna przyprawa do zup )
  • 2 łyżki pokrojonego koperku

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
W rondelku rozpuścić masło , wsypać mąkę , wymieszać. Rozprowadzić woda z gotowania kalafiora .Wlać śmietankę .Dodać koper .Doprawić solą , przyprawą do zup .Odłożyć kilka różyczek kalafiora .Resztę zmiksować z zupą .Włożyć do zupy różyczki kalafiora .Podawać posypana koperkiem .