Zupa kapuściana 4

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

najprostsza zupa kapuściana na świecie

Zupa kapuściana 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa kapuściana 4

 

  • 1 mała główka lub połowa dużej kapusty
  • 150 ml koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 szczypta soli
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana 4
Kapustę umyłam i podzieliłam na połowę. Następnie poszatkowałam ją za pomocą tarki.Odpowiednią ilość włożyłam do garnka i zalałam wodą. Gotowałam do miękkości. Cebulę umyłam obrałam i posiekałam. Zrumieniłam na patelni z dwoma łyżkami oleju. Gdy kapusta była prawie miękka,to dolałam zeszkloną cebulę z pozostałym tłuszczem i doprawiłam do smaku przyprawami. Na sam koniec zaprawiłam zupę koncentratem.Zupa jest mało kaloryczna,a może odchudzić..
Zupa kapuściana 4
umytą dokładnie kapustę podzieliłam na połowę
Zupa kapuściana 4
surową jeszcze kapustę ścieramy na tarce