Sposób przygotowania:
Zupa krem brokułowa
Bazą do zupy jest rosół "Waldzia ". Brokuła rozdzielamy na różyczki i wrzucamy na osoloną wrzącą wodę. Gotujemy do miękkości. Marchewkę kroimy w plasterki ( cieniutkie szybciej zrobią się miękkie) wrzucamy do rosołu. Cebulę kroimy w piórka solimy i pieprzymy, smażymy na patelni na rozgrzanym maśle. Uważamy żeby się nie spaliła ma się lekko zarumienić. Brokuła i cebulę dodajemy do rosołu, gotujemy razem kilka minut, następnie wszystko miksujemy. Zagęszczamy zupę łyżką maki i 2-3 łyżkami jogurtu typu greckiego. Gotujemy kilka minut wyłączamy i wsypujemy świeżo pokrojony koperek. Nalewamy na talerze podajemy z groszkiem ptysiowym do zup lub z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego.