nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Zupa mleczna na bułeczce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Świetny sposób na śniadanie lub inny szybki posiłek, przekąskę na ciepło, to także dobry sposób na wykorzystanie czerstwiejszego pieczywa.

Zupa mleczna na bułeczce. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa mleczna na bułeczce.

 

  • 1 bułka kajzerka
  • 1 płaska łyżka białego cukru
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • 300 ml mleka (2% tłuszczu)

Sposób przygotowania:

Zupa mleczna na bułeczce.
Bułkę pokroić na kawałki i przełożyć do naczynia (większego kubka lub średniej miseczki). Zasypać bułkę cukrem i cukrem waniliowym. Mleko podgrzać na gazie lub w kuchence mikrofalowej. Zalać bułkę z cukrami ciepłym mlekiem. Wszystko zamieszać i zjadać póki ciepłe, bo takie jest najsmaczniejsze.
Zupa mleczna na bułeczce.
Bułka pokrojona na kawałki i umieszczona w kubku przed zasypaniem ja cukrami i zalaniem mlekiem.