Sposób przygotowania:
Placki z twarogiem i jabłkami
Biały ser rozgniatamy widelcem. Jabłka myjemy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach - mieszamy z białym serem, sokiem z cytryny i cynamonem.
Jaja miksujemy z mlekiem, cukrem wanilinowym i szczypta soli. Dodajemy masę serowo -jabłkową i mieszamy przy pomocy łyżki.
Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste dodajemy stopniowo wodę.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podajemy same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionym syropem.
Jaja miksujemy z mlekiem, cukrem wanilinowym i szczypta soli. Dodajemy masę serowo -jabłkową i mieszamy przy pomocy łyżki.
Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste dodajemy stopniowo wodę.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podajemy same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionym syropem.
ankaszym