Sposób przygotowania:
Zupa owocowa zabielana
Jagody i truskawki zasypuję cukrem i odstawiam na co najmniej pół godziny.
Zalewam jagody z cukrem zimną wodą, dodaję cytrynę i gotuję na wolnym ogniu przez około 40 minut. Na koniec zwiększam ogień, tak aby zupę się zagotowała.
Mąkę mieszam z połową szklanki zimnej wody. Zagotowaną zupę zdejmuję z ognia, dodaję rozprowadzoną mąkę i dokładnie mieszam, zagotowuję ponownie po czym rozkładam zupę na talerze i podaję.
Zalewam jagody z cukrem zimną wodą, dodaję cytrynę i gotuję na wolnym ogniu przez około 40 minut. Na koniec zwiększam ogień, tak aby zupę się zagotowała.
Mąkę mieszam z połową szklanki zimnej wody. Zagotowaną zupę zdejmuję z ognia, dodaję rozprowadzoną mąkę i dokładnie mieszam, zagotowuję ponownie po czym rozkładam zupę na talerze i podaję.