mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa owocowa zabielana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, owocowa zupka nie tylko dla dzieci:)

Zupa owocowa zabielana

Składniki:

Zupa owocowa zabielana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa zabielana
Jagody i truskawki zasypuję cukrem i odstawiam na co najmniej pół godziny.
Zalewam jagody z cukrem zimną wodą, dodaję cytrynę i gotuję na wolnym ogniu przez około 40 minut. Na koniec zwiększam ogień, tak aby zupę się zagotowała.
Mąkę mieszam z połową szklanki zimnej wody. Zagotowaną zupę zdejmuję z ognia, dodaję rozprowadzoną mąkę i dokładnie mieszam, zagotowuję ponownie po czym rozkładam zupę na talerze i podaję.