mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa ryżowa 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Pyszna, szybka w przygotowaniu zupa ryżowa.

Zupa ryżowa 6

Składniki:

Zupa ryżowa 6

 

  • 5 szklanek rosołu
  • 2 torebki ryżu
  • vegeta
  • 1 puszka groszku
  • 1 plaster szynki ( lub 1 parówka)
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa 6
Na początku gotujemy ryż na sypko w wodzie z dodatkiem vegety. Następnie starannie osączamy ryż i mieszamy go z oliwą. Rosół zagotowujemy , następnie dodajemy groszek wraz z zalewą. Doprowadzamy zupę do wrzenia. Następnie dodajemy drobno posiekaną wędlinę lub parówkę. Wraz z ryżem oraz zieloną natką pietruszki dodać do zupy. Na końcu doprawić zupę vegetą, solą oraz pieprzem.

Tagi:

ryż szynka